J20 En helg med sex poäng!

Lördagen den 16 oktober tog vi emot Åker / Strängnäs hemma. En tät match där vi tog ledningen i mitten av första perioden genom backen Oliwer Lundberg assisterad av backkollegan Emil Ewen i powerplay. 20 sekunder in i andra ökar Edwin Håård på till 2-0 genom ett tjusigt solomål. I mitten av andra reducerar Åker till 2-1 och i slutet av tredje plockar de målvakten för att kvittera. Då håller Emil Ewen sig framme och sätter matchavgörande 3-1 med sex sekunder kvar. Linus Johansson utses till matchens lirare efter storspel i målet. Edwin Håård får en skärskada från en opponents skridsko i slutet av matchen tyvärr och får sy tre stygn strax över knäet efter matchen. Men Edwin är snart åter på isen.

Söndag samling i arla morgonstund vid omklädningsrummet vid ishallen för resa med 15+2 spelare till bortamöte mot Nynäshamn. Då matchen startar redan 12:15 och färjan kommer in 10:45 får grabbarna käka byggfrukost (idrottspasta) ombord. Inte optimal uppladdning inför en match men grabbarna är vana med tuffa resscheman ända sen de lirade U12. Nynäs tar en tidig ledning i första men vi kvitterar kort därefter efter en målvaktstabbe och Felix Adman noteras i målprotokollet. Mot slutet av perioden bjuds Nynäs oturligt på en chans och kan ta ledningen med 2-1. 15:08 in i andra ökar Nynäs på till 3-1 och det ser lite tungt ut men 1,5 minut senare gör Gustav Björk mål assisterad av Gustaf Lundin.

3-2 till periodvilan och blott 30 sekunder in i tredje pangar Marcus Ewen in 3-3 med god hjälp från Vidar Levin. Ungefär sex minuter senare gör Nynäs 4-3 men det svänger snabbt i hockey och Marcus gör på nytt mål vid 8:27 in i tredje, denna gång på egen hand. 2,5 minut senare ringer det i klockan på nytt då Vidar Levin ger oss ledningen assisterad av Gustav Björk. 12:15 utvisas Willam ”Laxen” Pettersson för en holding och vid tekning i vår zon utvisas Marcus Ewen strax därefter för en oklar crosschecking. Spel tre mot fem och det ser riktigt tufft ut. Men grabbarna dödar utvisningarna och Nynäs går mållösa ur sitt powerplay! Stor press från Nynäs i slutet av matchen och Joel Harlevi i kassen fick bekänna färg. En riktig kämpainsats från hela laget så när hesa Fredrik ljuder står vi som segrare! Detta med en något decimerad trupp, tre spelare borta pga skador (Håård, Klingen och Gurra P).

Grabbarna och ledarna (Richard, Benny och Kolmis) fick därefter en lång eftermiddag i Nynäshamn i väntan på färjan hem 20:10.

Sex sköna poäng denna helg och nästa helg väntar Segeltorp borta på söndag.